Κατηγορίες
Άλλες αφίσες Αφίσες Καλέσματα/Πορείες

Antifa διαδήλωση Σάββατο 15/10 στις 12:00, πλ. Δέγλερη, Περιστέρι

> antifa διαδήλωση από το antifascist action |


Στις δικές μας γειτονιές φασίστες δεν χωράνε!
 Τα ξημερώματα της Πέμπτης 29/9 το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης με γκαζάκια, χωρίς όμως να προκληθούν υλικές ζημιές στο χώρο, από τις εκρήξεις και την μικρής έκτασης φωτιά που ακολούθησε.
Υπεύθυνη γι’ αυτή την ενέργεια είναι μια συμμορία φασιστών, η οποία έχει παρουσία μόνο στο Διαδίκτυο και είναι βασικά γνωστή για τις αψιμαχίες της με πόρτες και ντουβάρια χώρων του κινήματος, σε μεταμεσονύχτιες ώρες. Μια συμμορία φασιστών που δεν μπορεί παρά να λειτουργεί ως το μακρύ κι «αφανές» χέρι κάθε επίσημου κι ανεπίσημου μηχανισμού του κράτους της έκτακτης ανάγκης, από τις αρχές ασφαλείας μέχρι και το τελευταίο παρακρατικό κατακάθι…
Τις ίδιες μέρες επίσης, κατά τρομερή «σύμπτωση», εμφανίστηκαν συνθήματα της συμμορίας χ.α. στην ευρύτερη περιοχή της Χρυσούπολης. Κι ενώ η παρουσία τους στους τοίχους κράτησε λίγες μόνο ώρες, λόγω της άμεσης κινητοποίησης αντιφασιστών της περιοχής, κανένας εφησυχασμός δεν επιτρέπεται. Μιλάμε για τους δολοφόνους του Σαχτζάτ Λουκμάν και του Παύλου Φύσσα, τους φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς ρατσιστικών πογκρόμ. Τους ίδιους που πριν πέντε χρόνια μαχαίρωσαν σύντροφό μας στο Περιστέρι.
Μόνο η οργανωμένη αντιφασιστική δράση σε κάθε γειτονιά μπορεί να κάνει εκείνο που καμιά δίκη της συμμορίας δεν μπορεί και δεν θέλει ν’ αντιμετωπίσει. Να βάλει δηλαδή στο στόχαστρο, όχι μόνο την συμμορία, αλλά και τη δεξαμενή που την τροφοδοτεί: τις μαφίες και τα μπραβιλίκια, τα γυμναστήρια-κέντρα στρατολόγησης, τις σχέσεις με παπάδες, σώματα ασφαλείας και «καθώς πρέπει πολίτες». Να βάλει επίσης στο στόχαστρο και τις προσπάθειες στρατολόγησης μαθητών από σχολεία της περιοχής.
Δεν είναι τυχαία η φασιστική επανεμφάνιση. Γνωρίζουμε άλλωστε καλά ότι κάθε κύκλος δραστηριοποίησης των παρακρατικών συμπίπτει μ΄έναν ακόμα γύρο ταξικής και κοινωνικής μας υποτίμησης. Αυτό ζούμε και τώρα.
Γνωρίζουμε επίσης καλά ότι οι χώροι του κοινωνικού/ταξικού ανταγωνισμού, όπως το στέκι, βρίσκονται σταθερά στο στόχαστρο. Γιατί αντιπαλεύουν τη σιγή νεκροταφείου, την οποία θέλουν να επιβάλουν εκείνοι που καταδυναστεύουν τις ζωές μας. Αυτό κάνουμε λοιπόν κι αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε, όσοι κι όσες δραστηριοποιούμαστε στις συλλογικότητες και τις πρωτοβουλίες του στεκιού: ενάντια σε μια συνθήκη παραίτησης και μαζικής κατάθλιψης, ενάντια σε μια εποχή νέου ολοκληρωτισμού, θα είμαστε εδώ –και στο δρόμο.
Δεν θα μας φοβίζουν λοιπόν μερικά κατακάθια του μεσονυχτίου! Ούτε κι οι υψηλοί προστάτες τους. Και θα φροντίσουμε -μαζί με πολλούς/ες ακόμα- να μην μακροημερεύσουν, όπως άλλωστε έχει συμβεί και τις προηγούμενες φορές.
Κάτω τα χέρια από τους χώρους του κινήματος!
Σ’ αυτές τις γειτονιές καθάρματα και φασίστες δεν χωράνε!
antifa διαδήλωση
Σάββατο 15/10 στις 12:00, πλ. Δέγλερη, Περιστέρι
antifascist action
αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Περιστερίου