Κατηγορίες
ενημερώσεις

ΛΙΓΑ (ΠΡΩΤΑ) ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΝΑΒΟΛΗ (σχετικά με τη δίκη του αντιφασίστα συντρόφου Νίκου Α.)

αναδημοσίευση από το site του antifalive
Σήμερα, 10 Απριλίου, η δίκη του αντιφασίστα συντρόφου μας Νίκου Α. στο Εφετείο Πειραιά αναβλήθηκε, μετά από πρόταση του εισαγγελέα την οποία και έκανε δεκτή το δικαστήριο. Αυτό πρακτικά σημαίνει εκ νέου προσδιορισμό της δίκης, με νέα σύνθεση δικαστηρίου και διεξαγωγή της από την αρχή –κι όχι από το σημείο που σταμάτησε, λίγο πριν την «απολογία» του συντρόφου μας και τις αγορεύσεις εισαγγελέα και δικηγόρων.

Γιατί άραγε ένα δικαστήριο αναβάλλει την εκδίκαση μιας υπόθεσης, κυριολεκτικά στο παρα-πέντε της έκδοσης της ετυμηγορίας του; Συνέβη μήπως κάτι αναπάντεχο, κάποια «ανατροπή» της τελευταίας στιγμής;

Τίποτα τέτοιο: πρόκειται για το σωρευτικό αποτέλεσμα ενός σαθρού και διάτρητου κατηγορητηρίου, μερικών μπάτσων-ψευδομαρτύρων κατηγορίας, αλλά και των σοβαρών δικαστικών παρατυπιών -σε διάφορα στάδια του χειρισμού της υπόθεσης- τα οποία αναδείχθηκαν στην ακροαματική διαδικασία. Πρόκειται για το σωρευτικό αποτέλεσμα μιας (ακόμα) κακοστημένης δικογραφίας και μιας (ακόμα) κακοπαιγμένης παράστασης στο δικαστήριο.

Επομένως η σύνθεση της έδρας του Εφετείου Πειραιά αποφάσισε η ίδια να «αυτοεξαιρεθεί», εφευρίσκοντας δικονομικές προφάσεις εν αμαρτίαις. Αυτό το δικαστήριο αρνήθηκε να αθωώσει τον Νίκο Α. αλλά αναγνώρισε τελικά το προφανές: μια ενδεχόμενη καταδίκη του συντρόφου και μάλιστα υπό αυτές τις περιστάσεις, θα είχε τα αντίθετα αποτελέσματα απ’ αυτά που αρχικώς επεδίωκε.

Το λέμε καθαρά και ξάστερα: θα είχε τα ακριβώς αντίθετα αποτελέσματα. Φρόντισαν γι’ αυτό πολλές δεκάδες συντρόφισσες και σύντροφοι με τη φυσική παρουσία τους στα δικαστήρια Πειραιά, φρόντισαν γι’ αυτό πολλά συλλογικά πολιτικά εγχειρήματα ανά την επικράτεια που ανέδειξαν την υπόθεση του Νίκου –μαζί με όλες τις πολιτικές προεκτάσεις της.
Ευχαριστούμε θερμά όλες και όλους. Και το ξέρουμε καλά ότι θα ξαναβρεθούμε.

antifa community
10/4/2019

Υγ. Τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει αναλυτική τοποθέτηση μας σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του αντιφασίστα συντρόφου μας Νίκου Α.